Pravila privatnosti

Web stranica PublicRelations.ba poštuje vašu privatnost i obvezuje se zaštititi je ovim Pravilima o privatnosti.

Ova Pravila privatnosti reguliraju vaš pristup i korištenje web stranice PublicRelations.ba, uključujući bilo koji sadržaj, funkcionalnost i usluge koje se nude.

Prilikom pristupanja web stranici moguće je saznati određene informacije o vama, i automatski i putem dobrovoljnih radnji koje možete poduzeti tijekom svog posjeta.

Pažljivo pročitajte Pravila o privatnosti prije nego počnete koristiti web stranicu.

Prema Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka (GDPR) posjetitelji web stranice imaju prava.

Ta prava uključuju:

Zadržat ću sve informacije koje dostavite i koje su date prije:

(a) nego vi zatražite brisanje informacija,

(b) nego odlučim prestati koristiti moje postojeće pružatelje podataka,

(c) odlučim da vrijednost zadržavanja Vaših podataka nadmašuje troškove zadržavanja podataka.

Imate pravo zatražiti pristup podacima koje web stranica pohranjuje i prava za ispravljanje ili brisanje vaših osobnih podataka.

Imate pravo tražiti ograničenja u obradi vaših podataka.

Imate pravo prigovoriti obradi vaših podataka i pravu na prijenos vaših podataka.

U mjeri u kojoj ste dali web stranici pristanak za obradu vaših osobnih podataka, imate pravo povući takav pristanak u bilo kojem trenutku, bez utjecaja na zakonitost obrade temeljem pristanka koji se dogodio prije vašeg povlačenja suglasnosti.

Korištenje i otkrivanje odnosno prijenos osobnih podataka

Vaše osobne podatke na web stranici PublicRelations.ba bit će korištene za potrebe tehničkog upravljanja internetskim stranicama, analizu preferenci te dostave odgovarajućih ponuda za potrebe komunikacije s vama.

Politika vezana uz korištenje i pohranjivanje Kolačića

PublicRelations.ba koristi kolačiće.

Kolačićima se smatraju datoteke koje se privremeno pohranjuju na vašemu tvrdom disku, što web stranici omogućava prepoznavanje vašega računala prilikom sljedećeg posjeta stranici PublicRelations.ba.

Kolačići koji se pohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe i za funkcioniranje svih značajki internetske strance i boljeg korisničkog iskustva. Ti kolačići mogu biti stalni kolačić koji na računalu korisnika ostaju pohranjeni (maksimalno 26 mjeseci) i nakon posjeta te privremeni kolačići koji se pohranjuju samo tijekom posjeta stranici.

Ako niste suglasni s njihovom upotrebom, kolačiće možete u bilo kojem trenutku lako izbrisati i/ili trajno isključiti.

Newsletter i pretplata

Ukoliko ste dali izričitu privolu za primanje Newslettera, mogu Vam poslati newsletter. Podatke koje ste dostavili kako biste se pretplatili na Newsletter koristit će se isključivo za slanje Newslettera.

Ukoliko želite odustati od pretplate na Newsletter, to možete učiniti u bilo kojem trenutku putem opcije otkazivanja pretplate koja se nalazi u podnožju Newslettera. U slučaju otkazivanja pretplate, osobne podatke koje smo prikupili u tu svrhu prestat ćemo obrađivati.

Prikupljeni podaci pohranjivat će se samo za razdoblje tijekom kojeg primate Newsletter i niste otkazali privolu za primanje Newslettera.

Pravna osnova za primanje Newslettera je Vaša privola (članak 6. stavak 1. Opće uredbe o zaštiti podataka). U slučaju da niste dali privolu Newsletter Vam neće Vam biti poslan.

Rok pohranjivanja

Pohranjujem Vaše podatke na period od 26 mjeseci. Ukoliko postoji Vaša privola za obradu podataka u promidžbene svrhe koja se proteže i na razdoblje koje slijedi nakon propisanog roka, Vaše podatke pohranjujemo sve do povlačenja privole.

Prava korisnika

Korisnik odlučuje koje podatke o sebi čini dostupnim. U slučaju promjene bilo kojeg Vašeg osobnog podatka molimo Vas da o promjenama obavijestite irena@publicrelations.ba kako bismo ispravili ili ažurirali Vaše osobne podatke.

Ovim putem Vas obavještavamo kako imate pravo povući danu privolu u bilo kojem trenutku u cijelosti ili djelomično, na način da se koriste opt-out forme koje su na web stranici PublicRelations.ba omogućene. Osobni podaci koji su obuhvaćeni izjavom o povlačenju se više neće obrađivati od datuma povlačenja privole.

Osim prava na povlačenje privole korisnici, u skladu s važećim propisima o zaštiti podataka, imaju pravo na pristup i potvrdu u vezi s osobnim podacima, pravo na ispravak, pravo brisanja (“pravo na zaborav”), pravo na ograničenje obrade, pravo na prenosivost podataka te pravo na prigovor. Također, korisnici imaju pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu za zaštitu podataka.

Automatizirana obrada

Napominjemo kako se neki podaci (poput vrste internetskoga preglednika koji rabite, broja posjeta, prosječnog vremena provedenog na stranicama, pregledavani sadržaj i slični) obrađuju automatski prilikom pristupa internet stranicama PublicRelations.ba. Navedeni podaci se koriste u svrhu procjene privlačnosti internet stranice

Veze s drugim stranicama

Ova politika privatnosti odnosi se na početnu stranicu domaćina PublicRelations.ba. Navedene stranice mogu sadržavati veze s drugim davateljima usluga te se na njih ne odnosi ova politika privatnosti. Prilikom napuštanja internet stranice PublicRelations.ba, molim Vas da se upoznate s politikom privatnosti na svakoj internet stranici koja prikuplja osobne podatke.

Servisi korišteni na ovoj web stranici:

Kontakt:

Irena Omazić

irena [at] publicrelations.ba

Ažurirano 28. 7. 2019.