U Mostaru održana druga konferencija PR Days Mostariensis

Share

U Mostaru je u petak završena druga međunarodna znanstveno-stručna konferencije PR Days Mostariensis 2017.

Na Konferenciji je sudjelovalo 40 izlagača iz četiri države: Slovenije, Hrvatske, Srbije i BiH, s više od 30 tema.

Tema ovogodišnje PR days Mostariensis bila je PR 3.0, a znanstvenici, praktičari i studenti iz regije i Jugoistočne Europe raspravljali su o odnosima s javnošću, medijima, integriranoj komunikaciji u kontekstu novih medija.

Član Orgaizacijskoga odbora Konferencije prof. dr. Ilija Musa podsjetio je:

Postoji veliki prostor za uređenje odnosa s javnošću, ali i prostor za poticanje samog standarda rada u profesiji, počev od zakonskoga uređenja profesije, preko edukacije i kontuinuiranog obrazovanja. U BiH je dosta loša slika kada se govori o organizaciji znanstvenih i stručnih konferencija koji propituju odnose s javnošću i integrirane komunikacije medija.

Konferencija PR days Mostariensis

Predavanja, u kojima su sudjelovali praktičari odnosa s javnošću i profesori fakulteta iz cijele regije, predstavljena su u tri cjeline:

  • političko-institucionalni PR 3.0
  • mediji 3.0
  • korporativni PR 3.0
  • PRaksa 3.0

Tijekom konferencije dodjeljeno je i 14 priznanja za istaknute stručnjake za koje je organizacijski i znanstveni odbor smatrao da su zaslužni i doprinijeli razvoju same profesije u regiji.

Irena Omazic

Vodila PR i Social Media kampanje za domaće brendove, političke stranke, nevladine organizacije. Piše blog o odnosima s javnošću, komunikaciji i društvenim mrežama na PublicRelations.ba. Trenutno je blogerica u One World See o ljudskim pravima na internetu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.