Primjeri dobre prakse odnosa s javnošću

Share

Kad sam vidjela naslov odmah sam pomislila da ovu knjigu moram imati.

Imali smo malih problema sa dostavom, ali zahvaljujući strpljenju i dobroj volji autorica i VIPneta  knjiga je stigla u Vitez. Osvojila sam je u FB nagradnoj igri 🙂

Na 180 stranica ove knjige pretstavljeno je 16 primjera odlične prakse odnosa s javnošću iz cijele regije. PR kampanje za najveće domaće i svjetske kompanije, brendove i nevladine organizacije proveli su domaći PR stručnjaci (kad kažem domaći mislim na cijelu regiju).

Knjiga me oduševila jer svaki dio govori o primjerima koji i danas „žive“ i razvijaju se na svojim Twitter, Facebook i web stranicama, ali i zbog toga što su bliski našem mentalitetu i kulturi. Do sada sam ovakve primjere viđala samo u stranoj literaturi.

U svakoj PR kampanji koja je analizirana navedeni su:

  • planiranje,
  • ciljevi,
  • komunikacijski izazovi,
  • strategije i taktike,
  • analize i istraživanja koja su korištena u kampanjama,
  • evaluacija svakog projekta.

Prilikom realizacije ovih projekata bili su uključeni odnosi s medijima, organizacija događaja, interna komunikacija, komunikacija na društvenim medijima, društveno odgovorno poslovanje… Svaki od ovih primjera možete naći i pratiti na web adresama koje su navedene na kraju svakog poglavlja.

Ako želite saznati šta PR – ovci zaista rade, kako funkcionira PR, kako izgleda prava i potpuna kampanja odnosa s javnošću, naći ćete to u ovoj knjizi.

Ako studirate odnose s javnošću ili ste na početku svoje karijere „Primeri dobre prakse odnosa s javnošću“ je knjiga koju morate pročitati. Ako već radite u odnosima s javnošću, ovo je odličan način da pogledate što i kako konkurencija radi.

Preporučila bih vam ovo kao obveznu literaturu.

Hvala koautorici Danijeli Lalić na prekrasnoj posveti i ukazanom strpljenju!

FOTO: proactive.ba

Irena Omazic

Vodila PR i Social Media kampanje za domaće brendove, političke stranke, nevladine organizacije. Piše blog o odnosima s javnošću, komunikaciji i društvenim mrežama na PublicRelations.ba. Trenutno je blogerica u One World See o ljudskim pravima na internetu.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.