[ISTRAŽIVANJE] Online PR u BiH

Share

Integracija društvenih medija u komunikacijske strategije kompanije još uvijek je u razvoju, implementacija blogova nije dostigla visok stupanj, unatoč klasifikaciji da je za svakodnevni rad PR praktičara internet jedan od najvažnijih medija još uvijek mali broj PR praktičara optimizira online sadržaje koji se postavljaju na korporativnim web stranicama i društvenim mrežama.

Ovo su rezultati istraživanja o online PR-u u BiH koje je provela Azra Ibrahimović, studentica Sveučilišta u Beču. U istraživanju je sudjelovalo 132 PR praktičara iz BiH. Cilj istraživanja bio je analiziratu trenutno stanja PR industrije u Bosni i Hercegovini.

Najveći izazov za razvoj online PR-a u BiH još uvijek je nedostatak iskustva i znanja, nedostatak povezivanja korporativne strategije s online aktivnostima, kao i nedostatak razumijevanja poslovne koristi društvenih medija.

 

 

Istraživanje - online PR u BiH

 

Irena Omazic

Vodila PR i Social Media kampanje za domaće brendove, političke stranke, nevladine organizacije. Piše blog o odnosima s javnošću, komunikaciji i društvenim mrežama na PublicRelations.ba. Trenutno je blogerica u One World See o ljudskim pravima na internetu.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.