Što napraviti sa lažnim profilom na Facebooku

Share

Lažni profili na Facebooku nisu rijetkost. Oni koji su napravljeni samo zbog sudjelovanja u nagradnim igrama ili „švalerancije“ protive se Facebookovim pravilima, ali ne predstavljaju veliku opasnost. Dok su lažni profili nastali zbog krađe identiteta, uništavanja reputacije ili osvete, opasnost koju treba otkloniti čim prije.

Lažni profil na Facebooku

Ako niste sigurni jeste li zahtjev za prijateljstvo dobili s lažnog profila, sliku unesite u Google image search i pregledajte fotografije koje je tražilica izbacila. Unošenjem imena u tražilicu može se provjeriti da li fotografija ima veze sa navedenim imenom i o kome je zaista riječ.

 

Ako ste žrtva krađe identiteta ili provokacija, profil je potrebno prijaviti Facebooku. Ovu jednostavnu proceduru možete napravite u svega nekoliko klikova.

 Prijava lažnog profila na Facebooku

Kako prijaviti lažni profil na Facebooku

Psovanje, prepucavanje i vrijeđanje ne trebaju biti opcija za rješavanje ovog problema. Suočavanje s osobom koja se vašim identitetom ili samo fotografijom poslužila u tko zna kakve svrhe nije vam prioritet. Od toga nema nikakve koristi. Najbolje je pobrinuti se da profil nestane što prije.

 

 

Irena Omazic

Vodila PR i Social Media kampanje za domaće brendove, političke stranke, nevladine organizacije. Piše blog o odnosima s javnošću, komunikaciji i društvenim mrežama na PublicRelations.ba. Trenutno je blogerica u One World See o ljudskim pravima na internetu.

You may also like...

1 Response

  1. Dobar dan . Kako bih moga da prijavim jedan lazan profil na facebuku. Profil se vodi na ime Katrin Bohmetz. tajprofil je privatan i lazan posto su mene na prevaru uhvatili na jednomsnimku i objavi li ga prvo na yutube al je snimak odklonjen. Ako bi se mogo ukloniti tajfb profil da ne postoji. Odgovorite u naj brzem roku unapredhvala. Rjec je o vrlo ruznom snimku. Hvala jos jednom u napred!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.