Koje se reklame sjećate iz 2011.

Share

Svakim smo danom izloženi desecima reklama svih vrsta za sve i svašta i teško je ne vidjeti reklamu iako niste ciljna publika nekog oglašivača. Prilikom pisanja ovog posta pitala sam prijatelje da mi bez mnogo razmišljanja u roku od nekoliko sekundi kažu koje se reklame sjećaju iz 2011. Svi su me blijedo gledali, a onda bi se nasmijali. Nitko se nije mogao sjetiti jedne reklame. I onda bljesak! Broj jedan, uvjerljivo i bez konkurencije zauzima:

httpv://www.youtube.com/watch?v=jC2gdl9H1Eg

O gurkanju nitko nema pozitivno mišljenje. Ovo je jedna od najiritantnijih reklama u zadnje vrijeme, ali postigla je svoj cilj jer nema osobe koja je nije primijetila.

Na drgom je mjestu moj miljenik, ma što vi mislili o tome:

httpv://www.youtube.com/watch?v=8n-2_qxbokE&feature=plcp&context=C3f46d0eUDOEgsToPDskKDzf8odDwf9r2fA-i6C-eB

Vjerno sam pratila sve „epizode Gregora“. Na zgražanje mnogih, čak pojačam tv kad on nastupa. Gregor je kao Severina, nikoga nije ostavio ravnodušnim. Ili ga volite ili ga mrzite, ali ravnodušnih nema.

Najčudnija reklama koja se ne može svrstati ni u pozitivne ni u negativne primjere u BiH je Eronetova „kontaš?“ Reklama je u medijima već mjesecima, a mi još nismo skontali šta oni nama poručuju..

httpv://www.youtube.com/watch?v=-G8rf3XZ0x8&feature=related

„Nije svejedno“ je kampanja koja je već dugo prisutna, a uvijek zanimljiva i duhovita. Svježi su, vjerojatno kao i njihovi sokovi:

httpv://www.youtube.com/watch?v=OYuu65OR4-Y&feature=related

Ovu sam reklamu vidjela samo jednom, ali me simpatičan slogan toliko oduševio da je još nisam zaboravila. I nisam jedina!

PR i marketing

„Da je malo mlađi bio bi mleko“ mladi sir Mlekare Šabac 🙂 Sve vam je jasno!

Neke od ovih reklama užasno iritiraju, neke vas nasmiju i to je sve. Oglašavanje bi trebalo skrenuti pažnju na proizvod i povećati njegovu prodaju, što u današnjoj medijskoj džungli zaista nije lako.  Da li se prodaja zaista poveća tako što se potrošači iziritiraju? Hoće li vas kravica „nagurkati“ do police s Milkom? Nije moguće izbrojati koliko sam puta ja vidjela ove reklame, a i ljudi koje sam pitala za mišljenje. Unatoč tome nisam kupila nijedan reklamirani proizvod jer se držim stvojih navika, a toliko su milijuna potrošili na mene…

Irena Omazic

Vodila PR i Social Media kampanje za domaće brendove, političke stranke, nevladine organizacije. Piše blog o odnosima s javnošću, komunikaciji i društvenim mrežama na PublicRelations.ba. Trenutno je blogerica u One World See o ljudskim pravima na internetu.

You may also like...

2 Responses

  1. Danas, kao što možeš primjetiti po komentarima koje je potrebno odobriti, čitam tvoj blog 😀 Odlične reklame, Milka kravica zasluženo na vrhu liste, iako Gregor je The Lik 😀 koji je u neka doba ipak prevagnuo na vulgarnost što je pravo bezveze. Sličan i jednako dobar koncept bili su mafioze 😀

    Iako je malo starija reklama, na foru mafioza je doktorat
    http://youtu.be/ZaWE88l4BME

    😀

  1. 22/01/2012

    […] je i pregleda kreativnih kampanja na ovim linkovima – prvi i […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.