Kako ne treba raditi nagradne igre na Facebooku

Share

Nagradne igre na Facebooku su postale neviđeno popularne. I na mom profilu svako malo ima oglas za jednu od njih. Pročulo se da je to dobro, pa su se mnogi odlučili za ovakav oblik promocije svojih brendova.

Ali kako mnoga pravila nisu jasna community managerima, fanovima su jasna još manje. I tu nastaje pravi haos. Jedan od tih cirkusa je i nagradna igra na Pampersovoj Facebook stranici Mamin svijet.

Napravili su poseban tab za nagradnu igru jer tako treba. Objavili su pravila nagradne igre jer i to treba. Samo o svojim fanovima, bolje rečeno kupcima, radi kojih se i radi sve to, nisu vodili računa. Treba uložiti truda da nađete nešto o ovoj nagradnoj igri. A ni podaci o proizvodima na stranici nisu baš jasni. Naime, link na glavnu web stranicu ne funkcionira. A linkovi o proizvodima vode na web stranicu na rumunjskom jeziku. Inače, rumunjski je baš srodan s našim jezicima, pa prijevod i nije potreban!

Na tabu nagradne igre možete vidjeti jedini

“An error occurred Application error”.

Ako niste sigurni kako se upravlja Facebook aplikacijama, testirajte i svoje znanje i aplikaciju na nekoj drugoj stranici. Ne na onoj koja ima preko 10 000 fanova.

Pravila nagradne igre su: 404 – Not Found

 

 

Prije 4 dana popraviše oni welcome tab i popratne sadržaje, tako što su ih uklonili. Novi sadržaj ne postaviše.

Pravila nagradne igre nema. Do prije nekoliko dana bila su postavljena u posebnu aplikaciju i to tako da je kompletan PDF dokument od 8 stranica bio postavljen (uploadan) u aplikaciju, pa kome treba nek’ se snalazi i čita. Uklonili su to prije 4 dana i pravila za prijavu netragom nestadoše. Ako ste se mislili prijaviti džaba vam trud, Pampers se svim silama potrudio da ne uspijete u tome.

Nisam se mislila prijaviti za ovu nagradnu igru, ali baš razmišljam:

nekom brendovima ne treba konkurencija, oni će sami sebe uništiti glupostima!

Irena Omazic

Vodila PR i Social Media kampanje za domaće brendove, političke stranke, nevladine organizacije. Piše blog o odnosima s javnošću, komunikaciji i društvenim mrežama na PublicRelations.ba. Trenutno je blogerica u One World See o ljudskim pravima na internetu.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.