Mojih 365 dana PR prakse

Share

PR cakeSve je počelo u kafani. Kao uostalom mnoge dobre stvari. Predložiše mi da zakupim domenu PublicRelations.ba i napravim od toga “nešto”. Znajući kako sam nekad “odlučna”, kažu ako nećeš ima netko drugi. I ja se brže bolje bacim na posao. Svo moje sadašnje znanje o webu i društvenim medijima stekla sam jer nisam imala novaca 🙂 Studentski novčanik nije mogao podnijeti web dizajnera, pa sam sve morala sama napraviti.

S web stranicom je mnogo toga funkcioniralo metodom pokušaja i pogrešaka. Prosjek je bio tri puta. Po dva dana sam se mučila oko neke sitnice i kada bih sve konačno “proradilo” otkrijem da postoji alat koji sa dva klika rješava sav posao koji je stao u dva dana :-S U početku je stranica imala tri posjete dnevno. Od tog je jedna bila moja 🙂 Pitala sam se hoće li ikada broj dnevnih posjeta biti dvocifren.

Sa Facebook stranicom je bilo mnogo jednostavnije jer sam tu bila na svom terenu, a i lakše je za shvatiti. Nema kodova, tagova… Ali kako su fanovi sporo dojazili to je nevjerojatno. (Inače nisam strpljiv tip, samo da napomenem) Ali zato je Twitter bio posebna priča! Napravila sam nalog i danima samo promatrala. Nisam pojma imala šta sad. I čemu one ljestve (kasnije sam shvatila da je to hash tag)! A koje li sreće kad sam vidjela pohvale od ljudi koji su moji mentori već dugo, a da toga nisu svjesni…

Preporika za PR blogPreporuka za PR blog
I nakon 860 twitova, nešto više FB postova, 10 334 posjeta web stranici, slavimo rođendan.

PublicRelations.ba je moj prvi PR projekt koji će svoje offline izdanje doživjeti kao master teza “Osobni odnosi s javnošću”. Putem se nametnuo cilj stranice, a to je  pomoć ljudima koji se nalaze tamo gdje sam ja bila prije godinu dana. Mnogo pitanja i želje za učenjem, ali malo domaćih izvora. Ne piše sve na Manjguri! I cilj se počeo ostvarivati.

Od srca hvala svima koji imaju dovoljno povjerenja u mene i traže savjete, preporuke, mišljenje. Hvala i na komplimentima koje mi ostavljate u komentarima ili diskretno pošaljete porukom. A hvala i onima koji me iza leđa kritiziralju (zbog nekih postova) i tvrde da sam HDZ – ov igrač. Igranka tek sad počinje! Sretan nam rođendan! 🙂

httpv://youtu.be/rEc8rGonrQw

Irena Omazic

Vodila PR i Social Media kampanje za domaće brendove, političke stranke, nevladine organizacije. Piše blog o odnosima s javnošću, komunikaciji i društvenim mrežama na PublicRelations.ba. Trenutno je blogerica u One World See o ljudskim pravima na internetu.

You may also like...

2 Responses

  1. Sretan rođendan 🙂

    I samo nastavi tako!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.