Kontate li vi?

Share

Komuniciranje i online PRDanas završava Eronetova ponuda „Fejs za 0 km“. Platite paket 4 km i imate besplatan FB. Nemam namjeru kupiti paket, ali kliknem na reklamu samo da vidim kako su to organizirali i izveli.

Ne bi mi ova reklama bila čudna, ne bih je pogledala kao ni ostale sa Facebooka, da nisam znala da ERONET nema FB stranicu. Link vodi na web stranicu eronet.ba. Tamo poručuju: „Budi u tijeku dešavanja na Facebooku, (….) i ne propusti baš ništa ovoga ljeta.“ A djelima su nam poručili:

A za to vrijeme nas nije briga za ta dešavanja. A nije nas briga ni šta ćemo propustiti ovoga ljeta jer mi to sebi možemo priuštiti.

Nude besplatan pristup Facebooku, a nemaju pojma šta prodaju. Ništa osim reklame nemaju na društvenim mrežama, ali bi rado zaradili nudeći nešto što ima veze s istim. Dok oni mirno u neznanju provode vrijeme grupa Nezadovoljni korisnici ERONET mreže!!! sa prilično aktivnih 4076 fanova komuniciraju svakodnevno. S Eronetom ili bez njega.

Komunikacija na Facebooku

Mnogi (koji za sebe tvrde da su brendovi) još nikad nisu shvatili da nas ne zanimaju njihove reklame. Kad se zaželimo reklama nađemo sebi nešto zaista kreativno i drukčije od žalosnog prosjeka. Zanima nas šta nam imaju reći. Ovo do sada zaista „ne kontamo!“

Irena Omazic

Vodila PR i Social Media kampanje za domaće brendove, političke stranke, nevladine organizacije. Piše blog o odnosima s javnošću, komunikaciji i društvenim mrežama na PublicRelations.ba. Trenutno je blogerica u One World See o ljudskim pravima na internetu.

You may also like...

3 Responses

  1. Anja says:

    Ovakvih kao Eronet očito ima na svakom uglu. Ekipa je lijena za išta novo (ako se Fejs moze smatrati nečim novim) ali su im pare idalje prioritet..

  1. 30/12/2013

    […] reklama koja se ne može svrstati ni u pozitivne ni u negativne primjere u BiH je Eronetova „kontaš?“ Reklama je u medijima već mjesecima, a mi još nismo skontali šta oni nama […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.