Aplikacije za Facebook stranicu

Share

Besplatne aplikacije za Facebook stranicuPrema tvrdnjama Google Analiticsa Kako napraviti welcome tab na Facebook stranici vam je vrlo interesantan post i konstantno je pri vrhu po broju posjeta. Evo još jednog popisa Facebook aplikacija koje mogu biti korisne ako ih želite dodati na svoju stranicu. Nije velika mudrost pisati o ovome, ali štedi vrijeme kad na jednom mjestu imate sve ove linkove.

Za kontakt tab postoji mnogo aplikacija, ali ne nude sve jednak broj mogućnosti za komunikaciju.

 • Contact form – sadrži samo jednostavan formular za poruku i morate lajkati stranicu da biste koristili formu.
 • Contact tab – sadrži adresu, broj telefona, web adresu, email, kontakt formular i mogućnost dodavanja profila sa drugih društvenih mreža. Mislim da je ovo najbolji izbor među aplikacijama za kontakt.
 • ContactMe – Easy Contact Tabs for your Fanpage – jednostavna kontakt forma bez dodatnih podataka.

Dodavanje profila sa drugih društvenih medija:

 • Twitter – aplikacija koju je razvio sam Twitter
 • Youtube – jedna od popularnijih za Youtube
 • Slideshare – djeluje komplicirano jer nisu sva uputstva složena, ali ne treba mnogo truda. Aplikaciju dodate na stranicu (Add to my page), kliknete “Sync SlideShare.net Account” i unesite podatke svog korisničkog računa koji imate na SlideShare.
 • Linkedin – možete dodati svoj Linkedin profil, ali samo na Facebook stranicu. Dodavanje na osobni profil nije moguće.

Premium apps –  stranica koja nudi nekoliko vrsta besplatnih aplikacija.

Involver – sve aplikacije su dobre i jdnostavne, ali ne možete koristiti više od tri na istoj stranici, inače morate plaćati mjesečnu naknadu. Prvih šest na stranici je besplatno, ostale su PRO.

APPbistro također nudi ogroman broj različitih aplikacija i mnoge su besplatne i odlične jer dobro izgledaju i poprilično su jednostavne za korištenje.

Suggest this – svojim prijateljima dajete mogućnost da predlože drugima vašu stranicu. Odličan način promocije za vas, ali ne znam koliko ljudi žele koristiti ovu opciju.

RSS grafiti – meni jedna od dražih aplikacija. Možete je vidjeti na facebook.com/PublicRelations.ba Izgleda kao zidne online novine, a pokazuje sve što se nalazi na zidu stranice.

Facebook Badges – ovo je podsjetnica vaše stranice. Možete vidjeti primjer na facebook.com/PublicRelations.ba

Za one koji ažuriraju stranice bendova ima odličnih aplikacija i nemaju ograničenja i polovičnih usluga. Sami kreirate stranicu. Možete dodati audio, video dodatke, download i sve to besplatno:

BandRX

BandPage by RootMusic

FanBridge Fan Page Creator for Bands and Brands

I evo jedna za one koji traže zabavu ili srodnu dušu  FLIRT 🙂

Koja se aplikacija vama svidjela?

Irena Omazic

Vodila PR i Social Media kampanje za domaće brendove, političke stranke, nevladine organizacije. Piše blog o odnosima s javnošću, komunikaciji i društvenim mrežama na PublicRelations.ba. Trenutno je blogerica u One World See o ljudskim pravima na internetu.

You may also like...

5 Responses

 1. op says:

  odakle sad da ja ubacim aplikaciju u svoju fb stranicu i kako?Trebal imati ikakav program za to?

 2. silvana says:

  kako ja sad da dodam neku aplikaciju na stranicu??

 1. 04/10/2013

  […] je napisan za moju prijateljicu Lejlu J, pored njega PR agencije u BiH i post u kojem sam pobrojala Facebook aplikacije još uvijek su veoma […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.