PR na Facebooku / Kako napraviti WELCOME TAB na Facebook stranici

Share

Facebook aplikacije za welcome tabOtkako je Facebook promijenio izgled profila i stranice, nestao je  FBML, a s njim i WELCOME TAB koji se mogao napraviti samo pomoću koda. Sada i onaj tko nema pojma o kodovima, a nema ni novaca može imati odličnu Facebook stranicu sa mnogo aplikacija. Kad je Facebook stranica publicrelations.ba prebačena u novi format, počela je moja potraga za aplikacijama. Mnoge od njih sam testirala i podijelit ću s vama svoje dojmove. I da znate sve aplikacije koje navodim u postu su besplatne! Ne dajete novac za njihovo korištenje, ali ih reklamirate (ponekad samo link, a ponekad i cijeli baner)

Welcome tab možete napraviti sa ovim aplikacijama:

  • IFRAME apps – morate postaviti sliku (npr. u Photobucket) i dodati link slike u aplikaciju da bi se WELCOME TAB pojavio. Ali postoji i opcija dodavanja teksta, pripćenja, uputstva i sl. u okvir.
  • Static iframe tab – možete dodati koliko god hoćete tabova, sve je besplatno. I podržava HTTP/HTTPS. Ima plavu ikonicu koja je prikazana sa lijeve strane.
  • Hosted iframe – aplikacija je besplatna za manje od 5000 fanova.
  • Hy.li – predlošci koje nude su interesantni, ALI da biste mogli zadržati besplatan tab morate jednom tjedno lajkati nešto da biste skupili bodove za besplatnu aplikaciju. Dobar izgled, ali predosadni su sa pritiscima da im lajkate nešto.

Aplikacija za welcome tab

  • Static HTML for pages – fotografiju samo dodate kao na svoj profil, ali učitavanje ‘welcome taba’ traje predugo, bez obzira na veličinu fotografije.
  • Tab site – potrebno je napraviti račun u Tabsite Manageru i pomoću njihovog alata sami pravite welcome tab. Uz besplatnu aplikaciju imate mogućnost dodati link za free newsletter.
  • Tabpress – besplatan je samo ako imate manje od 2500 fanova.
  • My tab – za ovu aplikaciju morate znati kod jer u predviđeni okvir zalijepite HTML i CSS i imate welcome tab.
  • Static IFRAME tab – mnogo mogućnosti za sve nivoe znanja. Welcome tab možete dodati pomoću: url-a, slike, HTML-a. Jedina aplikacija koja nudi mogućnost da stavite vlastiti logo kao tamb (ikonica ispod slike profila).
  • Iwipa – ima nekoliko opcija za kreiranje taba. Možete uključiti fanove stranice u tab. Primjer

Koja je aplikacija vaš favorit?

Irena Omazic

Vodila PR i Social Media kampanje za domaće brendove, političke stranke, nevladine organizacije. Piše blog o odnosima s javnošću, komunikaciji i društvenim mrežama na PublicRelations.ba. Trenutno je blogerica u One World See o ljudskim pravima na internetu.

You may also like...

1 Response

  1. 20/11/2013

    […] Facebook aplikacije – mogućnost dodavanja aplikacija i welcome taba […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.